De tips en tricks van poker

Poker lijkt soms misschien geen moeilijk spel, maar er zitten heel veel elementen aan die het toch wat lastiger kunnen maken dan het lijkt. Zo kent het spel veel soorten termen die je hoogstwaarschijnlijk bij de eerste keer horen niet veel zullen zeggen. Toch kunnen die termen bij het spelen van het spel wel van groot belang zijn om te begrijpen. Als je nog nooit poker hebt gespeeld is het daarom verstandig om van tevoren toch te weten waar het precies over gaat en wat belangrijke dingen zijn die je moet weten. Daarover lees je hier meer.

De basis

Van poker bestaan er veel verschillende varianten die ieder weer nieuwe termen en regels kennen. Maar de meest bekende variant van poker is toch wel Texas Hold ‘Em. Het doel van deze variant is om een zo hoogst mogelijke kaartcombinatie te maken die bestaat uit vijf kaarten. Daarnaast moet je ook nog de fiches van de tegenstanders in je macht krijgen. Texas Hold ‘Em is dus een van de meest gespeelde poker varianten, zowel online als offline. Je speelt de variant met minimaal twee mensen tot maximaal tien mensen.

Het doel van Texas Hold ‘Em

Bij het spelen van Texas Hold ‘Em krijgt iedere spelen twee kaarten die niet met de tegenstanders gedeeld mogen worden. Deze kaarten hebben de benaming holecards. Tijdens het spelen van het spel komen er maximaal vijf kaarten op tafel te liggen. Deze kaarten worden community cards genoemd. De bedoeling van het hele spel is om jou holecards te combineren met de community cards om een zo sterk mogelijke kaartcombinatie te maken.

Een aantal belangrijke termen

Om volledig het hele pokeren uit te leggen kost wat tijd, maar er zijn zeker een aantal termen die belangrijk zijn om te begrijpen voordat je aan het spel begint. Je hebt bijvoorbeeld de term dealer, dit is een speler die begint met delen. Na elke ronde komt een andere speler in deze positie en dit wordt kloksgewijs bepaald. Ook bestaan er termen als small blind en big blind. Deze spelers zitten allebei links van de dealer en hebben allebei een verplichte inzet. Ook de verschillende rondes kennen andere benamingen. Zo wordt de eerste ronde ook wel de preflop genoemd waarna de flop, turn en river volgen. In totaal zijn er dus vier inzetrondes. Tijdens poker zijn er verschillende opties die je kunt uitvoeren. Je kunt bijvoorbeeld folden, dit betekent dat je je eigen kaarten te slecht vindt om mee door te spelen, dus doe je ze weg. Ook zijn er termen als check, call en raise. Als je deze termen begrijpt, dan wordt een spelletje poker gelijk een stuk interessanter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *